Настанот е одложен
Настанот е одложен
Настанот е одложен
Настанот е одложенShuffle е специјално креирана програма за членовите на „Соната“ преку која се надоградуваат, но и учат како да напредуваат. Почнуваме со работилници на кои предавачи ќе бидат асистентите во „Соната“, по кои избираме најдобар млад кореограф. Токму тој/таа или тие го креираат и организираат следниот Shuffle.
Учеството на Shuffle е бесплатно за сите членови на „Соната“, но и нивни пријатели, кои сакаат да уживаат во атмосфера креирана од млади и амбициозни кореографи. Потребно е да се аплицира за учество на работилницата преку формуларот на нашата web страна, по што на email-от преку кој се пријавувате ќе добиете детали за настанот. Учеството за избор на најдобар млад кореограф е дополнително дефинирано.
Изборот на најдобар млад кореогаф претставува натпревар во кореографија помеѓу членовите на „Соната“. Потребно е да изготват кроеографија во времетраење од 40 до 90 секунди која јавно ќе ја одиграат. Стилот и музиката се по сопствен избор. Најдобриот кореограф/и ќе биде избран од страна на менторите од „Соната“.