Прикажување на 1-12 од вкупно 28

Информација за уписите за сезона 2020/21

25.08.2020

Младинскиот Културно Образовен Центар Соната од Охрид со почетокот на учебната година повторно ќе се обиде да го размрда секојдневието. Тогаш кога плажата и забавата треба да ја ставиме во втор план и да се посветиме на новите обврски, најдобриот …

Анатомија на танцот

16.07.2020

Дали знаете дека мозокот може истовремено да процесира 50 независни визуелно-моторни задачи. Но, во истовреме може да се фокусира само на една задача. Во оваа серија предавања за танцот зборуваме за тоа како да управуваме со нашето тело и како …

Часови по танц во природа

03.07.2020

Во периодот после 10-ти јули 2020-та година, МКОЦ Соната Охрид, ќе започне со организирање на часови за танцување на отворено. Наставата ќе се организира според одобрениот Протокол за работа од страна на Комисијата за заразни болести. Часовите ќе се организираат …

Порака по повод Светскиот ден на танцот 2020

29.04.2020

Порака на МКОЦ СОНАТА Охрид по повод светскиот ден на танцот: Молк, наместо танц и музика. Изолација, наместо движења и истражувања. Денес е светскиот ден на танцот, кој како никогаш до сега се празнува “без танц”. Без танц во наводници …

Online часови по танцување

29.03.2020

Во период кога траат мерките на МЗ за заштита од корона ирусот, започнуваме со релизација на #СедиДома online часови по танц. Часовите ќе се одржуваат секој вторник, четврток и сабота од 20:30 часот и ќе бидат достапни преку нашиот Instagram …

Известување за прекин на наставата

10.03.2020

Согласно препораките на Министерството за здравство и мерките кои произлегуваат од нив, Ве известуваме дека часовите по танц кои се организираат во МКОЦ Соната се одложуваат до суспендирањето на мерките. Сите настани планирани за овој период се одложуваат на недоредено …

Започнува New Wave

07.03.2020

Сите од нас кријат во себе креативност. Таа само треба да се разбуди. New Wave е будење на креативноста кај нашите членови. Избрани од нив добиваат задача да формираат тим, да потрошат 10 часа од нивното слободно време и да …

Резултати од кастингот за избор на танчери за „Кукли и маски и други грди скаски“

27.01.2020

На одржаниот кастинг на ден 26.01.2020 во просториите на МКОЦ Соната, во првиот тим инзбрани се: 1. Јана Силјаноска 2. Теодора Наумоска 3. Теодора Трајческа 4. Анастасија Филоска 5. Марија Пуцоска 6. Марија Трпеска 7. Ева Шумуликоска 8. Јована Димоска …

Shuffle vol.1

06.01.2020

Со цел да ги стимулираме младите да ја користат својата енергија креативно, создадовме работилници кои ќе бидат вистинско место за тоа. Shuffle е серија работилници на кои кореографи се членовите на „Соната“ кои се избирани преку специјални аудиции. Првото издание …

Кастинг за мултимедијалниот проект „Кукли и маски и други грди скаски“

24.12.2019

На 26.01.2020 со почеток од 19:30 часот ќе биде организиран кастинг за мултимедијалниот проект „Кукли и маски и други грди скаски“. Проектот претставува фузија помеѓу филм, светлосна анимација, танц, проза и поезија, а ја раскужува суровата реалност на секојдневието. Кастингот …

Овој декември во СОНАТА

01.12.2019

Овој декември за нашите членови организираме дополнителни активности во пресрет на празниците. За најмалите ќе проектираме цртан филм, а за поголемите филм со танцување. Подготвуваме и ПРЕДИЗВИК за сите оние кои сакаат да покажат и знаење (од општа култура) и …

Сребро од Dance Battle на Dance Off 2019

18.11.2019

Од 15 до 17 ноември во Скопје се одржа најголемиот танцов натпревар кај нас за оваа сезона Dance Off 2019. Учествуваа натпреварувачи од 17 европски држави. Михаил Талев успеa да стигне до финалето на Hip Hop Solo Adult, каде го …