Прикажување на 25-28 од вкупно 28

Прославивме 10 години

20.06.2017

Со комплетна исполнетост на салата во неделата во Охрид го одржавме годишниот концерт, со кој ја одбележавме и 10 годишнината од своето постоење. Со силни аплаузи беа проследени одличните кореографии кои нашите членови ги подготвуваа изминативе 10 месеци. Беа доделени …

Се подготвуваме за „Novi Sad Dance Fest 2016“

11.11.2016

Викендов од 18 – ти до 21-ви ноември ќе се натпреваруваме на осмиот по ред „Novi Sad Dance Fest“, еден од најголемите и најзначајните танцови натпревари во Источна Европа. За главната награда од 3500 евра годинава оваа година ќе се …

Започнуваме соработка со реномираната балерина Оливера Костова

20.10.2016

  Oваа сезона започнуваме соработка со реномираната балерина Оливера Костова Дилиндарски. Станува збор за исклучитено квалитетна и искусна балерина, која има завршено специјализација во една од најпрестижните балетски школи во светот – „Ваганова“ во Санкт Петербург во Русија. Часовите по …

Утре се одбележува Светскиот ден на танцот

28.04.2015

По повод меѓународниот ден на танцот – 29 април, студиото за танц „ Соната“ од Охрид, во соработка со општина Охрид, утре со почеток во 12:12 часот организира флешмоб на градските плоштади во Охрид и Струга, како и во училиштето …